fbpx

[Dutch] Wereldwijde verontwaardiging over weghalen beeld Michael Jackson bij McDonald’s!

Afgelopen dinsdagochtend werd in alle vroegte het iconische beeld van popster Michael Jackson verwijderd bij het McDonald’s filiaal in Best. Hiermee stond Best in één klap op de wereldkaart. De actie van McDonald’s heeft geleid tot duizenden woedende reacties van Michael Jackson fans, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Het beeld stond er al 23 jaar. Opvallend is dat tijdens de rechtszaak van 2005 – waarin Michael Jackson werd beschuldigd van kindermisbruik maar op alle 14 punten volledig werd vrijgesproken! – het beeld gewoon is blijven staan. McDonald’s geeft aan dat de aanleiding om het beeld nu wel te verwijderen is dat ze vrezen dat door de film Leaving Neverland Michael Jackson ook onprettige gevoelens bij klanten op kan roepen. Deze film is echter ongelooflijk eenzijdig, alleen gebaseerd op verklaringen van twee mannen, en juridisch niet hard te maken. Het tijdstip van het verwijderen van het beeld is extra vreemd, omdat de afgelopen weken juist steeds meer onwaarheden en tegenstrijdigheden van Leaving Neverland aan het licht zijn gekomen. Dit heeft er zelfs toe geleid dat Dan Reed, de regisseur, afgelopen week heeft moeten toegeven dat er inderdaad fouten in zitten. Dus waarom juist nu het beeld verwijderen vragen de fans zich af?

De fans hadden liever gezien dat McDonald’s met hen in gesprek was gegaan om gezamenlijk een oplossing te zoeken om eventuele ongemakken bij klanten weg te nemen. Bijvoorbeeld door McDonald’s te faciliteren met de inmiddels gevonden feiten en (on)waarheden van Leaving Neverland, zodat deze bij de vestiging in Best verspreid konden worden. Helaas heeft McDonald’s er voor gekozen het beeld in alle stilte te verwijderen.

Het beeld werd jaarlijks bezocht door duizenden mensen die hiervoor speciaal naar Best kwamen, ook vanuit Duitsland, België en Frankrijk. Ook werd het beeld veelvuldig door buitenlandse toeristen bezocht. Bij het team van MJ INNOCENT NL* zijn van over de hele wereld vele verontwaardigde reacties binnengekomen, o.a. uit de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Frankrijk en zelfs China!

Onderling spreken de fans al over een wereldwijde boycot van McDonald’s. Dankzij social media verspreidt dit bericht zich razendsnel. In Nederland zullen de fans – naast een boycot - hun verontwaardiging kracht bij zetten door op maandag 8 april tussen 10.00 uur en 11.00 uur een auto met billboard van Michael Jackson, waarop wordt verwezen naar de informatie website mjinnocent.com, langs het hoofdkantoor van McDonald’s in Amsterdam te laten rijden. Het mobiele billboard doet daarna op de route tevens Paradiso aan, die onlangs een tribute voorstelling rondom Michael Jackson annuleerde.

* Deze actie wordt georganiseerd door MJ Innocent team NL, een eigen initiatief dat niet handelt op naam van maar waar wordt verwezen naar mjinnocent.com. Het MJInnocent-project is een wereldwijd netwerk van mensen die ervan overtuigd zijn dat Michael Jackson onschuldig is. Zij richten zich op waarheidsvinding en baseren zich hierbij nadrukkelijk op feiten. Het publiek kan kennisnemen van deze feiten op de website www.mjinnocent.com, waarop de informatie in meerdere talen, inclusief Nederlands, wordt aangeboden. 

On Monday 8 April, a billboard truck stopped at McDonald's Netherlands headquarters in Amsterdam (for an hour) as a way for Dutch Michael Jackson fans to show the outrage for the fastfood brand removing the Michael Jackson statue at its restaurant in Best last week. The truck also stopped at pop venue Paradiso (for half an hour) that cancelled a Michael Jackson tribute show.