fbpx

Remembering Michael Jackson: The Man. The Music. The Magic.

In remembrance of Michael Jackson and the 10-year anniversary of his passing, please share this official commemoration image brought to you by #MJINNOCENT team and photographer Harrison Funk.

PERSBERICHT [van Team MJInnocent NL]

Wereldwijde herdenkingen en odes aan Michael Jackson

Dinsdag 25 juni is het tien jaar geleden dat de King of Pop plotseling overleed. Fans van Michael Jackson zullen hem op die dag wereldwijd herdenken.

Billboards in Nederland

De actiegroep MJ Innocent zal de muzikale erfenis en de filantropische activiteiten van Michael herdenken. Dat doen ze door wereldsteden van billboards te voorzien met een afbeelding en tekst: ‘Remembering The Man, The Music, The Magic, Michael Jackson’. In Nederland wordt Michael Jackson met deze actie herdacht in Rotterdam. De stad waar het popicoon in 1998 en in 1992 optrad tijdens de Bad en Dangerous wereldtournees, en geschiedenis schreef met zes uitverkochte concerten en het doneren van de opbrengsten aan goede doelen. Verspreid door het centrum van Rotterdam, zijn op negen electronische billboards de afbeelding van Michael Jackson te zien (Rotterdam Coolsing, Rotterdam plaza Weena, Rotterdam Central Plaza Karel Doormanstraat, Rotterdam Central Plaza indoor, metrostation Beurs, Rotterdam Coolsingel Aerts van Nes 1.

Muzikaal tribute in De Melkweg

‘s Avonds verzamelen de Nederlandse  fans zich in De Melkweg in Amsterdam. Daar zal singer-songwriter Bo Saris samen met muzikale vrienden David Goncalves, Jared Grant en Sarah Jane een eerbetoon brengen aan Michael Jackson. Jackie, Tito, Jermaine en Marlon, de broers van Michael Jackson, maakten een videoboodschap om hun steun uit te spreken voor deze tribute.

Liefdadigheid van fans #HonorMJ

De nalatenschap van het legendarische popicoon riep enkele weken geleden de social media campagne #HonorMJ in het leven. Met die actie werden fans opgeroepen om mee te helpen aan het samenstellen van een mozaïek van afbeeldingen. Hierop laten fans zien hoe zij een verschil maken in iemands leven door een daad van liefdadigheid te verrichten. Deze mozaïek wordt op 25 juni onthuld en is een eerbetoon aan de filantropische inspanningen van Michael Jackson.

Michael Jackson beeld in China en Milaan

In maart verwijderde McDonald's Nederland na 23 jaar het bekende torenhoge beeld van Michael Jackson bij hun vestiging in Best. Fans in China hebben een eigen beeld laten maken en deze is recentelijk onthuld in Zhengzhou. In de Italiaanse stad Milaan is vorige week een standbeeld van Michael Jackson opgeknapt en feestelijk opnieuw onthuld. Michael Jackson’s standbeeld in Rio de Janeiro, Brazilie en Guangzhou City, China en, Hong Kong werden de afgelopen weken extra veel bezocht.

19.000 rozen bij Michael’s graf

Na het overlijden van de King of Pop, organiseren Amerikaanse fans sinds 2010 dat er op zijn sterfdag rozen bezorgd worden bij Michael’s graf. Middels een online campagne kunnen fans van over de hele wereld via PayPal een bijdrage doen en een roos kopen. Dit jaar zijn er dat een recordaantal, zo’n 19.000 rozen, meer dan in alle voorgaande jaren. Op 26 juni worden de rozen gedoneerd aan goede doelen.

Een moeilijk jaar voor Jackson fans

De Jackson community heeft een moeilijk half jaar achter de rug. De sinds 2013 bekende beschuldigers van Michael Jackson kregen wereldwijd aandacht voor hun aantijgingen van vermeend seksueel misbruik door Michael Jackson. Dit na het uitzenden van hun film, slechts enkele weken nadat zij hun civiele rechtszaken verloren. Een weerwoord werd niet meegenomen. Na veel onderzoek kwamen fans (waaronder vele zelf slachtoffer van seksueel misbruik), maar ook non-fans tot de conclusie dat deze aantijgingen grotendeels in tegenstrijd zijn met de eerdere getuigenissen van dezelfde mannen, in hun eigen aangespannen civiele rechtszaken, daterend uit 2013 en 2014. Het 10-jarig overlijden van Michael valt nu samen met het hoger beroep voor financiële compensatie, dat de mannen hebben aangespannen.

Op 25 juni zal de fan community echter Michael’s muziek herdenken en extra inspanningen voor liefdadigheid verrichten. Zoals Michael dat gewild had.